Puri
Na een reis van 10 uur eindelijk aangekomen in Puri. Wat een gebeuren zeg, leuk om te zien hoe de mensen hun bed opmaken en dan gaan “slapen”. De airconditioning stond maximaal en het was ijskoud, een snurkende man boven mij . Ik hiel het haakje van zijn bed in de gaten want volgens mij stond die op scherp, was n.l niet in helemaal in het gat geklonken. Met z’n zessen in een coupè. Wel m’n zijden slaapzak gebruikt ( goede tip).
De taxi stond al te wachten om ons naar het hotel te brengen maar ook om 2 dagen onze chauffeur te zijn . Redelijk brak aangekomen zijn we met de taxi naar het hotel gereden . Tim en Presant sliepen op èèn kamer ( om de kosten t e drukken) , mijn kamer was goed behalve, het laken daar zaten de verse kerrie vlekken in nog in. Verder wordt er geen toilet papier gebruikt en niet uitgelegd hoe het dan moet. Wel eens geprobeerd met een bekertje water??Probleem! Op zoek naar toilet papier ; in de hele omgeving niet te vinden. Gelukkig….. Tim heeft een voorraadje !
We hebben een boottocht gemaakt van 3 uur , heerlijk weer om op het water te zijn en dan ook nog dolfijnen te zien. We vervolgen onze reis per taxi door smalle straten en er is veel te zien onderweg.
’s Avonds met Presant naar de zee geweest, hoge golven. Wat een drukte hier tot laat in de avond echt niet normaal. Er lopen koeien, honden en Kamelen! op het strand. Winkelen is ook gezellig ,in het donker, met al het verkeer dat toetert, opzij springen en slalom lopen , weinig gezien van de winkels. Erg rommelig , stoffig, lawaaiig warm en druk. In een zijweggetje naar het strand opeens, veel vuur en een stank! Wat is dat mag ik even kijken? Lijverbrandingen , 6 mensen werden verbrand vlak naast winkels en eethuisjes. Helaas geen foto’s ‘t is wel op mijn netvlies gebleven. Kortom r en weer bijzonder om mee te maken. Laat op de avond toch nog naar een Tempel in de stad, we moesten wel bij Presant blijven lopen want je raakt elkaar zo kwijt. Met 2 jongens mee ( Presant geregeld), via donkere gangen met aan weerskanten hokjes waar geluid te horen was van mensen , TV enz. Geen deuren en langs waslijnen kwamen we op het dakterras. Van daaruit konden we de tempel goed bekijken. Plotseling een hele stoet mensen achterelkaar die zongen. Een aantal mannen droegen een overledene boven hun hoofd om weg te brengen naar de verbrandingsplaats. Om 22 uur in de avond. Wat gebeurd hier toch allemaal………?!
Volgende dag had Presant al een programma opgesteld, echter de ZOO is dicht op maandag. Dan Tempels bezoeken , allemaal heel indrukwekkend ook, als je niet gelovig bent zoals ik dan raak je toch geboeid door de muziek, geur van wierrook en de mensen die komen bidden. Rebecca ik heb de suntempel gezien hoor, , zeer indrukwekkend en goed onderhouden.
Ook nog een shopping mall bezoek, dat was een verademing om in de airco te lopen en winkels te zien die niet stoffig zijn en waar je rustig kunt kijken naar echt mooie kleding e.d. Alleen een potje nagellak gekocht ( Jan je gelooft me vast niet )want ja in die slippers op de afdeling…………
Om toch een beetje uit te rusten gingen we naar Mayfair hotel, konden we gelijk de laptop e.d. opladen. Chique gebeuren en ze hebben wijn! Heerlijk om weer in zo een locatie te verblijven.
Dan weer terug met de nachttrein, om 8 uur gearriveerd in het pension , om 14 uur weer naar de afdeling. Toch nog wat kunnen doen en kunnen uitleggen’s Avonds de scoringslist doorgenomen met Tim, lichte avondmaaltijd, skypen met Jan en de kinderen , wat vliegen doodgeslagen (malaria seizoen) en toen vond ik het wel welletjes! Zeer turbulente dagen maar ik had het niet willen missen. Groeten Tineke
Hee 10,
Je bent goed bezig daar!
En gelukkig ook nog hele leuke bezoekjes, doodvermoeiend allemaal zeker maar dat heb je mooi allemaal maar weer in the pocket!
Succes nog,
Doeg!
Hoi Tineke,
Het blijft leuk om je verhalen te lezen, en wat gaat het snel he!
Heel veel plezier in Dubai, en ik kijk uit naar je verhalen als je terug bent!
Louise
Wal je zien dat het wennen is in Nederland weer recht te lopen... ik vrees dat ik nog steeds slalom als ik in Italie aankom! Wat een genot al die indrukken, het zal je altijd bijblijven. Ik neem er morgenavond in Italie een wijntje op. Proost! Op ons avontuur. xxx
Hoi Tineke,
Leuk te lezen/ zien dat je daar voortvarend bezig bent! Geniet van alle overweldigende indrukken.
Holland can wait.
Grtz, Etienne
Steeds meer boeiende verhalen en onvergetelijke indrukken.
Het zit er bijna op als ik het goed heb begrepen.
Alvast een hele goede reis terug en een geniet ook in Dubai.
Binnen 12 uur zit je in totaal verschillende werelden.
lieve groet van mij.
Hoi Tien,
Wat een belevenissen!! Lijkt me moeilijk om alles wat je ziet en meemaakt om te zetten in woorden.
Geniet van alles en vooral ook van je tijd straks samen met Jan. Ik hoop voor je dat je dan nog energie genoeg hebt!!
Hoi Tineke,
Wat een avonturen allemaal zeg !
Je komt vast als een ander mens terug.
Heb zelf vakantie gehad dus kom er nu pas toe om alles te lezen hier.
Goed werk daar en hopen dat er ook wat dingen verbeteren en blijven hangen. ieder mensenleven is er 1.
Leuk ook , er af en toe op uit.
Neem maar wat lekkere wierrookjes mee.
Succes en lieve groetjes, Bianca